Dit was de ochtend: Cocu blokkeert transfer, Huntelaar-perspectief somber

Dit was de ochtend: Cocu blokkeert transfer, Huntelaar-perspectief somber

11-01-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Opmerkelijke carrièremove lonkt voor Terry
Bournemouth heeft naar verluidt bij Chelsea het verzoek neergelegd om John Terry te huren. The Cherries zoeken een nieuwe verdediger, omdat Nathan Aké door - uitgerekend - Chelsea terug naar Londen is gehaald. Clubicoon Terry is al sinds 1998 actief op Stamford Bridge, maar komt sinds de entree van manager Antonio Conte nauwelijks meer aan spelen toe. (Sky Sports)

Schalke-vertrek en Ajax-rentree stap dichterbij voor Huntelaar
Het is zo goed als zeker dat Klaas-Jan Huntelaar aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekt bij Schalke 04. Die Königsblauen haalden maandag met Guido Burgstaller een nieuwe spits in huis, waardoor de perspectieven van The Hunter nog somberder zijn geworden. Deze ontwikkelingen maken dat de geruchten over een aanstaande terugkeer van Huntelaar bij Ajax steeds sterker worden. (Bild)

Cocu vertraagt transfer 'in belang van PSV'
Jordy de Wijs mag zich nog altijd geen speler van Excelsior noemen. De huurtransfer van De Wijs leek zo goed als rond, maar Phillip Cocu laat de PSV'er pas gaan als hij duidelijkheid heeft over zijn definitieve selectie voor de periode na de winterstop. "Het belang van PSV eist uiteraard ook dat we goed naar de samenstelling van onze selectie kijken," doelt Cocu op een mogelijke transfer van een van zijn verdedigers. (Eindhovens Dagblad)

Verrassende transferopening voor Ajax
Ajax lijkt de komst van Hirving Lozano nog steeds niet uit het hoofd te hoeven zetten. De Mexicaanse vleugelaanvaller van Pachuca laat weten een overstap naar Amsterdam te zien zitten. "Ik ben beter en volwassener geworden en ik hoop dat ik dat mag laten zien in Europa," aldus Lozano, die meent dat hij uitgeleerd is bij Pachuca. (Real Tiempo)

Vierde werkgever binnen een jaar lonkt voor John
Ola John lijkt wederom een nieuwe werkgever te hebben. Deportivo La Coruña staat op het punt de 24-jarige aanvaller, die het afgelopen half jaar door Benfica aan Wolverhampton Wanderers werd verhuurd, in te lijven. John heeft werd vorig seizoen al verhuurd aan Reading en lijkt weinig perspectief te hebben bij Benfica, waar zijn contract deze zomer afloopt. (Riazor.org)