Hake mist Assaidi en twijfelt over steunpilaar: 'Beslissen morgen of hij meereist'

Hake mist Assaidi en twijfelt over steunpilaar: 'Beslissen morgen of hij meereist'

13-01-2017 16:24
4

FC Twente moet het zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse nog stellen zonder aanwinst Oussama Assaidi. Achter de naam van steunpilaar Kamohelo Mokotjo staat bovendien nog een vraagteken, meldt de Enschedese club vrijdag.

Twente verraste deze maand met het aantrekken van Assaidi. De 28-jarige buitenspeler wacht echter nog op vrijgave van zijn vorige club Al-Ahli en is daardoor nog niet speelgerechtigd. René Hake beslist zaterdag na de afsluitende training of hij een beroep doet op Mokotjo. "Kamohelo heeft zich deze week weer bij de groep gevoegd. Morgen nemen we de beslissing of hij meereist naar Arnhem."

Hake is op zijn hoede voor nummer acht Vitesse, dat een plaats lager staat dan de Tukkers. "De ploeg heeft voor de winterstop wisselende resultaten behaald en moeilijke periodes gekend, maar ze hebben de ambitie om bovenin de subtop mee te doen", aldus de oefenmeester. "Ze zullen getergd zijn om zich direct na de winterstop te laten zien."

"Maar dat zijn wij ook; dus aan ons de taak om te zorgen dat het verschil met Vitesse op de ranglijst groter wordt", besluit Hake, die niet kan beschikken over de geblesseerde Chinedu Ede (bovenbeen) en Sonny Stevens (knie).