Update: 'Reisproblemen Mokotjo opgelost: middenvelder keert spoedig terug'

Update: 'Reisproblemen Mokotjo opgelost: middenvelder keert spoedig terug'

07-01-2017 13:05
12

Kamohelo Mokotjo zit in de penarie. De middenveder ontbreekt op het trainingskamp van FC Twente en het is de vraag of hij deze week überhaupt aan kan sluiten. Hij zit vast in zijn vaderland Zuid-Afrika.

Via de officiële kanalen meldt Twente dat Mokotjo problemen heeft met zijn reisdocumenten en daarom vastzit in Zuid-Afrika. De Tukkers vermelden daarbij dat het onduidelijk is of hij zich alsnog meldt op het trainingskamp in Spanje.

TC/Tubantia weet meer van de problemen van Mokotjo. Voor de kerstvakantie is hij al zijn documenten verloren. Daardoor heeft de Twente-uitblinker niet de juiste papieren om Zuid-Afrika te verlaten. De krant acht de kans groot dat hij het complete trainingskamp van Twente moet laten schieten.

Al dagen zijn verschillende partijen bezig geweest om tot een oplossing te komen. Het heeft echter weinig opgeschoten, want Mokotjo zit nog steeds in Zuid-Afrika. Twente trainde woensdag voor het eerst in het Spaanse San Pedro del Pinator. 

Update 7/1 13.05: Mokotjo zal maandag in Nederland arriveren. Dat meldt Tubantia zaterdag. Door problemen met reispapieren kon de Zuid-Afrikaan niet weg uit zijn vaderland. Inmiddels zijn die problemen opgelost, maar de middenvelder van Twente mist wel het trainingskamp, dat zondag wordt afgesloten.