Van Feyenoord, AZ en Twente naar postbode: ''Om 4.00 uur sta ik op

Van Feyenoord, AZ en Twente naar postbode: ''Om 4.00 uur sta ik op"

18-01-2017 15:20
6

Stein Huysegems stond onder contract bij AZ, Feyenoord en FC Twente, maar op 34-jarige leeftijd is het voetbalveld ver weg. Inmiddels verdient hij zijn brood als postbode.

Huysegems moet vroeg uit zijn bed. ''Om 4.00 uur sta ik op en een uurtje later begint mijn werkdag. Eerst verdeel ik de kranten, dan sorteer ik de post en tot slot breng ik die met mijn mobilet rond. Je komt met veel mensen in contact en dat vind ik heel leuk'', zegt hij in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Om 14.00 uur zit de werkdag er normaal gesproken op, waarna hij zijn tijd besteed aan zijn kinderen. "Op dat vlak is er weinig verschil met mijn leven als profvoetballer, behalve dat ik nu veel vroeger moet opstaan", grijnst de oud-international van België.

Bij FC Berlaar-Heikant speelt Huysegems nog zijn wedstrijden op amateurniveau. "Na elk seizoen maak ik de balans op en beslis ik of ik nog blijf voetballen of niet. Eén ding staat vast: ik keer niet terug naar het profvoetbal en ik zie me ook absoluut geen trainer worden. Trouwens, tegenwoordig ben ik meer geïnteresseerd in wielrennen."