Eredivisie-doelman supertalent in Football Manager: 'Natuurlijk kocht ik mezelf'

Eredivisie-doelman supertalent in Football Manager: 'Natuurlijk kocht ik mezelf'

21-01-2017 07:35

De carrière van Joris Delle is niet helemaal verlopen zoals sommige kenners verwacht hadden. Tien jaar geleden stond de Franse goalie in voetbalkringen als een supertalent. Dat had vooral te maken met managementgame Football Manager, dat de inmiddels 26-jarige NEC'er inschatte als een potentiële wereldtopper. 

Delle kent zijn reputatie. "Ik speelde soms zelf ook Football Manager. En dan kocht ik mezelf natuurlijk", vertelt hij aan de Gelderlander. "Veel vrienden speelden het spel ook. Die zeiden dat ik altijd heel erg goed werd. Ik was een espoir, zoals we in Frankrijk zeggen. Een grote belofte."

Het liep iets anders. Via FC Metz, Nice, Cercle Brugge en RC Lens belandde de sluitpost afgelopen zomer in Nijmegen. "Als ik stop wil ik zeggen: het is misschien niet zo gelopen als in Football Manager, maar ik heb geleerd hoe ik me moet aanpassen aan andere culturen."

Bij NEC heeft hij een contract tot de zomer van 2018. "Als je een planning maakt, weet je honderd procent zeker dat het anders gaat lopen. Dat heb ik wel geleerd. Wie weet speel ik over twee jaar wel bij Manchester United. Zoals in Football Manager 2007."