Koeman boekt late zege, all-time clubtopscorer Rooney redt United in slotfase

21-01-2017 17:54
3

Manchester United heeft op de valreep een punt gepakt op bezoek bij Stoke City (1-1). Door een eigen doelpunt van Juan Mata na een voorzet van Erik Pieters greep de ploeg van José Mourinho naast de punten, maar Wayne Rooney stelde in blessuretijd orde op zaken.

Daarmee is Rooney de all-time topscorer van Manchester United geworden. De aanvaller scoorde al 250 keer voor zijn club. Goed speelde United zaterdagmiddag niet, maar een punt had het wel verdiend. Door de het gelijkspel kan Manchester United niet optimaal profiteren van het feit dat concurrenten Manchester City en/of Tottenham Hotspur zaterdagavond punten laten liggen in het onderlinge treffen in Manchester.

Ronald Koeman heeft een knappe overwinning met Everton geboekt bij Crystal Palace. Pas zes minuten voor tijd zorgde Seamus Coleman voor de beslissing: 0-1. Everton nadert Manchester United nu op vijf punten. Daryl Janmaat speelde met Watford met 2-2 gelijk op bezoek bij Bournemouth. Janmaat, terug van een blessure, viel na een uur in. Christian Kabasele en Troy Deeney scoorden voor Watford, Joshua King en Benik Afobe voor Bournemouth.