Feyenoord oogst lof bij Ajacied: Maar geloof me: ze voelen die druk wel

Feyenoord oogst lof bij Ajacied: "Maar geloof me: ze voelen die druk wel"

23-01-2017 11:56
15

Ajacied Joël Veltman denkt dat koploper Feyenoord de druk van het mogelijke aanstaande kampioenschap nog goed gaat voelen. Waar Veltman al meermaals kampioen werd met de Amsterdammers, is het voor veel Feyenoorders nog onbekend om met de schaal aan de haal te gaan. De rechtsback hoopt dat Ajax daarvan kan profiteren.

"We moeten nu achter Feyenoord aan, maar geloof me: ze voelen de druk wel", begint Veltman tegen NUSport. "Het is aan ons om die druk in de komende tijd zo groot mogelijk te houden. Ze hebben veel de bal en ze domineren gewoon. Misschien ziet het er allemaal niet zo heel mooi uit, maar ze winnen wel en daar gaat het uiteindelijk om."

Veltman won zondag voor het eerste in zijn carrière een uitwedstrijd bij FC Utrecht. "Deze zege was onze verdienste", zegt hij daarover. "Toen we met 1-0 voorstonden, speelde FC Utrecht alleen maar lange ballen. Wij hebben minder lengte, maar wonnen bijna elk duel. We hebben het op vechtlust gewonnen. Het heeft ook met slimheid te maken. Matthijs de Ligt is bijvoorbeeld ook niet de allergrootste, maar met zijn lichaam en timing won hij bijna alle luchtduels."