Vitesse slaat twee keer toe na rust en knikkert Feyenoord uit KNVB Beker

26-01-2017 22:37
72

Feyenoord kan zich volledig gaan richten op de Eredivisie. Donderdagavond ging de Rotterdamse topclub in de kwartfinale van de KNVB Beker onderuit bij Vitesse: 2-0. Guram Kashia en Adnane Tighadouini scoorden na de pauze in de Gelredome.

In de eerste helft van de clash in Arnhem waren de uitgespeelde kansen schaars. Nicolai Jörgensen schoot in het zijnet, Vitesse-verdedigers Maikel van der Werff en Kelvin Leerdam misten, Na de pauze sloeg Vitesse keihard toe tegen de gasten, die zonder onder meer Dirk Kuyt (kreeg rust) aan de wedstrijd begonnen. In de 55e en de 61e minuut was het raak.

Eerst kon Kashia bij de tweede paal binnenkoppen. Geen enkele Feyenoorder pakte de Georgische captain op. Even later gaf Tighadouni de koploper van de Eredivisie de nekslag. Na een chaotische situatie in het strafschopgebied en een save van Brad Jones was de aanvaller er snel bij om binnen te schuiven. In het resterende halfuur slaagde bekerhouder Feyenoord er niet meer in om het spannend te maken.

Vitesse zit vanavond in de welbekende koker bij de loting voor de halve finales van het bekertoernooi. De formatie van trainer Henk Fraser gaat samen met Sparta, SC Cambuur en AZ bepalen wie de hoofdprijs op zondag 30 april omhoog kan houden in De Kuip.