Nederlandse cultheld per direct transfervrij: 'Wij wensen hem veel geluk'

Nederlandse cultheld per direct transfervrij: 'Wij wensen hem veel geluk'

Gepubliceerd: maandag 30 januari 2017 om 23:23ma 30-01-2017 om 23:23

Clubs die nog op zoek zijn naar een scorende aanvaller kunnen Melvin Platje vanaf maandag transfervrij vastleggen. Het contract van de cultheld bij Hansa Rostock is verscheurd.

Dat meldt de Duitse club maandagavond via de officiële kanalen. De verbintenis van Platje liep nog tot medio 2017, maar met goedkeuring van beide partijen is er een streep door de afspraken gezet. Platje is vogelvrij en kan nu aan de slag waar hij wil. 'Over de verdere details zullen beide partijen niet naar buiten treden', klinkt het mysterieus op de website van Hansa.

De 28-jarige Platje kwam vorig jaar februari over van het Franse Stade Brest. Sindsdien kwam hij aan het respectabele aantal van dertig wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakte en acht assists gaf. Toch was dat niet genoeg om de contractperiode vol te maken. 'Hansa wenst Melvin Platje heel veel geluk toe in zijn sportieve en persoonlijke toekomst', besluit de club.

In het seizoen 2012/2013 was Platje voor het laatst te bewonderen in de Eredivisie. Dat seizoen maakte hij in het shirt van NEC negen doelpunten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten Eredivisie-clubs in actie komen voor Platje?

Ja
62%
Nee
38%
(300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws