Bosz: 'De kans is groot dat Dolberg niet had gespeeld als hij er was geweest'

Bosz: 'De kans is groot dat Dolberg niet had gespeeld als hij er was geweest'

10-02-2017 14:22
7

Peter Bosz kijkt uit naar de komst van David Neres. De Braziliaanse topaankoop sluit waarschijnlijk eind februari aan in Amsterdam, waar hij moet concurreren met Bertrand Traoré en de doorgebroken Justin Kluivert.

"Wat ik altijd met spelers doe als ze nieuw zijn is even rustig kennis maken", deelt Bosz vrijdag tijdens het persmoment zijn Neres-plan. "De eerste paar dagen ga ik ze niet vermoeien met wat ik wil en wat allemaal moet. Dan laat ze je even rustig acclimatiseren. Dat gaan we rustig opbouwen. Ik ben inderdaad benieuwd naar de speler, naar de mens en hoe snel hij zich gaat aanpassen. Dat is wel nodig, want het scheelt geloof ik 30 graden."

De Ajax-trainer is niet bang dat Kluivert ondersneeuwt door de komst van Neres. "Kijk, Dolberg is bij ons gaan spelen omdat Huntelaar niet kwam. De kans is groot dat Kasper niet was gaan spelen als Huntelaar er was geweest. Justin is nog heel erg jong. Die jongen gaat zijn speelminuten echt wel krijgen. Hij traint elke dag mee, daar wordt hij ook al beter van."

Bosz laat zich ook uit over de ontwikkeling Dolberg. De Deen heeft het niet makkelijk, maar staat tegen Sparta Rotterdam 'gewoon' weer in de basis. "Ik vind dat, buiten het feit dat hij inderdaad minder scoort, hij wel heel waardevol voor ons is. Via hem voetballen we beter, kunnen we doorvoetballen, hij is heel balvast. Hij bindt altijd twee mensen van de tegenstander."

"Ik heb in de periode dat hij van jullie zoveel lof kreeg ook gezegd dat er een mindere periode zou komen. Voetballend vind ik hem niet minder, alleen in de afronding is hij wat ongelukkiger. Maar op de training wil hij er nog wel eens eentje binnen schieten hoor."