De Boer: Natuurlijk geen ideale Ajax-spits, maar hij kon iets nieuws brengen

De Boer: "Natuurlijk geen ideale Ajax-spits, maar hij kon iets nieuws brengen"

21-02-2017 19:42
3

Frank de Boer bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met Dmitri Bulykin. De Russische spits was in het seizoen 2011/2012 een opvallende verschijning bij Ajax.

Ajax pikte de destijds 31-jarige Bulykin transfervrij op bij Anderlecht, dat hem het seizoen daarvoor had verhuurd aan ADO Den Haag. "Bulykin deed het fantastisch", blikt De Boer terug met Izvestia. "We hadden op dat moment twee verschillende aanvallers nodig. Natuurlijk, Bulykin was geen ideale Ajax-spits, maar hij kon iets nieuws brengen."

"Hij was fysiek ijzersterk en kon in zijn eentje een wedstrijd omdraaien", vervolgt de oud-trainer van Ajax. "Bulykin paste zich perfect aan, we werden kampioen en hij maakte een aantal belangrijke doelpunten. Hij was een belangrijk onderdeel van dat team."

De Boer wordt ook gevraagd naar Aras Özbiliz en Lorenzo Ebecilio, die na hun Ajax-tijd in Rusland belandden. "Ik vond Özbiliz een goede speler, tot hij geblesseerd raakte. Met Ebecilio is het een ander verhaal. Hij was mentaal niet stabiel genoeg om consequent op een hoog niveau te spelen."