'Hun hele ploeg valt aan! Als wij daar niet scoren, worden we uitgeschakeld'

'Hun hele ploeg valt aan! Als wij daar niet scoren, worden we uitgeschakeld'

22-02-2017 00:00
5

Josep Guardiola is enorm blij met de prestatie die zijn spelers geleverd hebben tegen AS Monaco. Manchester City kwam in een sensationeel duel terug en won met 5-3.

"Iedereen verdient felicitaties na dit duel", aldus Guardiola bij BT Sport. "Ik ben heel blij. We leven nog. Voetbal kan zo mooi zijn. Er gebeurde ontzettend veel. We waren ook gelukkig, maar mentaal stabiel. Zowel de jonge als ervaren spelers waren geweldig. Deze ervaring gaat ons in de toekomst ontzettend helpen. Monaco heeft wat dat betreft al meer ervaring dan wij in deze competitie. Dit moet je meemaken en er beter van worden."

"Alles kan nog gebeuren in Monaco, maar wij moeten scoren. Als we dat niet doen, worden we uitgeschakeld. We moeten alleen denken aan aanvallen, aanvallen, aanvallen. Monaco maakt geloof ik tachtig goals in één seizoen! Hun hele ploeg valt aan. Ze zijn fysiek ook nog sterk, echt een topteam. Daarom staan ze ook bovenaan in Frankrijk en verdienen we best wat credits voor deze zege", besluit Guardiola.

Video: Guardiola weet niet meer waar hij het moet zoeken na de 5-3