'Hiddink moet stokje van ontslagen Premier League-kampioen overnemen'

'Hiddink moet stokje van ontslagen Premier League-kampioen overnemen'

24-02-2017 09:59
4

Kampioenenmaker Claudio Ranieri is ontslagen bij Leicester City. Voetballiefhebbers spreken schande van de beslissing van The Foxes, die nu weer vooruit moeten kijken. Als mogelijke opvolger wordt niet alleen Nigel Pearson, maar ook Guus Hiddink genoemd.

The Telegraph komt vrijdagochtend in de krant met de naam van Hiddink op de proppen. Een andere optie is dat Craig Shakespeare, één van de assistent-managers van Ranieri, het stokje overneemt. De Italiaanse manager kreeg donderdagmiddag te horen dat hij op straat was gezet en in de avond volgde een officiële mededeling van de club. Het zou niet meer boteren tussen Ranieri en zijn assistent Shakespeare plus de spelers.

Leicester strijdt volop tegen degradatie. Momenteel staan The Foxes op de zeventiende plek in de Premier League. De nummer achttien, negentien en twintig degraderen. Hull staat op de achttiende plek met slechts één punt achterstand op Leicester. Nummer voorlaatst Crystal Palace en hekkensluiter Sunderland volgen op twee punten. Bij de bookmakers geldt Roberto Mancini als belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Ranieri.

Lees ook: Woedende reacties op ontslag Ranieri: 'Belachelijk, f*cking belachelijk'