Bosz krijgt lastige Ajax-puzzel voor de kiezen in zeer belangrijke week

Bosz krijgt lastige Ajax-puzzel voor de kiezen in zeer belangrijke week

03-03-2017 07:10
13

Ajax-coach Peter Bosz krijgt mogelijk een lastige puzzel voor zijn kiezen. Het is namelijk nog onduidelijk wanneer Nick Viergever weer kan spelen, terwijl Bosz hoopt op zondag tegen FC Groningen weer over Daley Sinkgraven te beschikken.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Sinkgraven deze week al meetrainde met de Amsterdammers, in aanloop naar het duel met Groningen. Die wedstrijd moet gewonnen worden om de druk op koploper Feyenoord hoog te houden. Sinkgraven doet dus mogelijk weer mee na een enkelblessure. De hoop is er en met name omdat aanstaande donderdag belangrijke schakels uit de defensie ontbreken tegen FC Kopenhagen.

Joël Veltman en Davinson Sanchez zijn namelijk geschorst voor het eerste duel uit het tweeluik in de Europa League. Als Viergever niet tijdig fit blijkt, dan heeft Bosz niet heel veel smaken meer over. De coach kan wel beschikken over Kenny Tete, Matthijs de Ligt en Heiko Westermann. Op vrijdag wordt bekeken hoe Viergever er aan toe is; hij heeft zijn rechterlies verrekt.