Bayern straft fout Leipzig hard af, Jonker-debuut verloopt niet vlekkeloos

04-03-2017 17:28
2

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga verstevigd. Op bezoek bij FC Köln won de ploeg vrij eenvoudig met 0-3. Het debuut van Andries Jonker bij Vfl Wolfsburg verliep enigzins teleurstellend.

FC Köln - Bayern München - 0-3: Bayern heeft het puntenverlies van RB Leipzig hard afgestraft. De formatie van Carlo Ancelotti boekte uit bij Köln een ruime 0-3 zege. Na 25 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Javi Martinez. Die voorsprong werd kort na de theepauze verdubbeld door Juan Bernat. Ook Franck Ribery deed een duit in het zakje. Op aangeven van Bernat maakte hij de 0-3. De voorsprong op Leipzig is nu zeven punten.

Dortmund - Bayer Leverkusen - 6-2:
Een waar doelpuntenfestijn bij Borussia tegen Leverkusen. De thuisploeg haalde uit met een 6-2 overwinning. Al na zes minuten opende Ousmane Dembele de score en twintig minuten later verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang de score. Leverkusen gaf zich echter niet gewonnen en deed na de rust via Kevin Volland iets terug. Aubameyang maakte er 3-1 van en Wendell namens Leverkusen 3-2. Vervolgens liep de thuisploeg uit tot 6-2 (!). Christian Pulisic, André Schürrle en Raphaël Guerreiro drukten nog even hun stempel.

FSV Mainz - Vfl Wolfsburg - 1-1:
Het debuut van Andries Jonker als trainer van Wolfsburg is niet vlekkeloos verlopen. Op bezoek bij nummer elf Mainz kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mario Gomez bracht Wolfsburg na twintig minuten nog wel op voorsprong, maar vier minuten later trok Jhon Cordoba de stand gelijk. Bij Wolfsburg stonden Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma in de basis. Laatstgenoemde werd een kwartier voor tijd gewisseld wegens een blessure.