Sporting maakt doel van topscorerstitel Dost: 'Dat straalt af op het hele team'

Sporting maakt doel van topscorerstitel Dost: 'Dat straalt af op het hele team'

12-03-2017 10:41
1

Jorge Jesus is lyrisch over het optreden van Bas Dost tegen Tondela. De Nederlander scoorde liefst vier keer. De trainer van Sporting Portugal heeft er zijn doel van gemaakt om Dost aan de topscorerstitel te helpen.

Om die reden greep Jesus in toen Joel Campbell een penalty opeiste in de slotfase. "Ik vond dat Dost de penalty moest nemen, want hij is in de race voor de topscorerstitel in de competitie. Was Campbell boos? Dat kan ik begrijpen, maar ik bepaal. Spelers moeten voetballen en ik ben de man die de keuzes moet maken. Hij was gefrustreerd omdat ik hem de kans niet gaf te scoren."

Dost verzuimde het cadeautje evenwel uit te pakken, waardoor hij zijn vijfde treffer misliep. Daarvoor had de Oranje-international twee strafschoppen al wel verzilverd. "Natuurlijk is het een risico om één speler drie strafschoppen te laten nemen. Ik vertelde hem dat hij altijd voor dezelfde hoek gaat en dat moeten we veranderen. Daar gaan we komende week aan werken."

Doordat Sporting is afgehaakt in de titelstrijd, richt Jesus zich op individuele prijzen. "Als Dost de topscorer is dan is dat een individuele titel die afstraalt op het werk van het team. Daarom gaan we daar collectief aan werken, want aan zijn 22 goals van nu heeft hij nog niet genoeg om de prijs te winnen."

Dost voert de topscorerslijst in de Portugese competitie momenteel ruimschoots aan. FC Porto-aanvaller Tiquinho Soares is de nummer twee met zestien treffers.