'Barça-spelmaker twijfelt over toekomst: Enrique blokkeerde China-transfers'

'Barça-spelmaker twijfelt over toekomst: Enrique blokkeerde China-transfers'

16-03-2017 13:22
10

Arda Turan houdt de ontwikkelingen rond de vervanging van FC Barcelona-trainer Luis Enrique nauwlettend in de gaten. De komst van een nieuwe trainer heeft mogelijk grote invloed op de toekomst van de Turk bij de Catalanen.

Dat schrijft Marca. Volgens de Spaanse sportkrant is de band tussen Enrique en Turan zeer sterk te noemen. Hoewel de aanvallende middenvelder nooit een vaste basisspeler werd onder Enrique heeft hij de coach hoog zitten. Om die reden zag hij deze winter af van verschillende aanbiedingen uit China.

Turan is desondanks niet tevreden over zijn geringe speeltijd bij Barcelona en komende zomer lijkt een transfer alsnog in het vat te zitten. Volgens Marca wil hij op dertigjarige leeftijd nog één keer als basisspeler bij een andere club aan de slag gaan. Mocht een nieuwe trainer het evenwel in hem zien zitten bij Barça, dan kan Turan besluiten om te blijven.

Turan wacht dan ook af met welke trainer het bestuur op de proppen komt. De Turkse spelmaker kwam in 2015 over van Atlético Madrid en tekende tot medio 2020 bij Barcelona, waar hij vorig seizoen kampioen mee werd. Met achttien competitieoptredens en slechts twee goals was zijn rol bij deze landstitel echter nihil.