Update: Voormalig Tukker van Go Ahead maakt debuut voor Turkije

Update: Voormalig Tukker van Go Ahead maakt debuut voor Turkije

27-03-2017 20:19
24

Deniz Türüç heeft voor het eerst een oproep gekregen voor de Turkse nationale ploeg. De in Enschede geboren middenvelder heeft indruk gemaakt bij Kayserispor en wordt daar door bondscoach Fatih Terim voor beloond.

"Ik ben supertrots", vertelt de oud-speler van Go Ahead Eagles tegen Voetbal International. "Ik heb niks van het Nederlands elftal gehoord. Ik had voor een keuze kunnen komen te staan als Oranje zich had gemeld. Dat is prima. Ik voel me Turk, dit is mijn vaderland en met Oranje gaat het nu toch wat minder dan met Turkije, zo eerlijk moeten we zijn."

"Ik focus me nu op het Turkse elftal, Kayserispor en vervolgens een mooie transfer. Mijn selectie voor Turkije is een beloning voor een topseizoen", zegt de 24-jarige Türüç, die drie seizoenen voor Go Ahead Eagles speelde. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en speelde tussentijds ook nog in de academie van De Graafschap. In 2015 maakte hij de overstap van Eagles naar Kayserispor.

Update 20.19: Türüç heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor Turkije. In een oefenduel met Moldavië mocht de voormalig speler van Go Ahead Eagles invallen. Na 65 minuten spelen kwam hij in het veld bij een 3-0 voorsprong. Het duel eindigde in 3-1 voor de Turken.