Bosz ziet Ajacied zijn gram halen: 'Alle kenners vertelden wat hij niet had'

Bosz ziet Ajacied zijn gram halen: 'Alle kenners vertelden wat hij niet had'

17-04-2017 19:15
26

Peter Bosz vond Matthijs de Ligt zondag een van de uitblinkers aan de zijde van Ajax in het duel met sc Heerenveen (5-1). De Ajax-trainer genoot van het optreden van de jonge verdediger, die veel over zich heen kreeg na zijn ongelukkige Oranje-debuut.

"Een heleboel mensen hebben natuurlijk een mening over Ajax en over spelers van Ajax. Van Matthijs de Ligt wisten alle zogenaamde kenners te vertellen wat hij wel en niet had", zegt Bosz tegen Ajax TV. "Dan zit ik te lachen, want dan denk ik: jullie kennen die jongen helemaal niet. En de dingen die gezegd worden zijn gewoon niet waar."

"Mensen begonnen op eens te roepen 'hij heeft geen inspeelpass'. Als iemand een goede inspeelpass heeft, dan is het Matthijs de Ligt", vervolgt Bosz. "Binnen Ajax heeft iedereen vertrouwen in hem. Het zou heel raar zijn als zo'n jongen op basis van één helft (tegen Bulgarije, red.) er niets meer van zou kunnen."

Niet alleen De Ligt, ook de rest van het team kan op complimenten rekenen. "In deze fase kunnen wij ons geen puntenverlies permitteren, maar je moet het toch maar weer opbrengen. De vorm is goed, dat zien we al weken, misschien zelfs wel maanden. Alleen hebben we binnen wedstrijden vaak mindere fases gehad, daar zijn we nu gelukkig al een tijdje vanaf."