Vitesse-speler gunt Feyenoord titel: 'Gaat in mijn omgeving over die wedstrijd'

Vitesse-speler gunt Feyenoord titel: 'Gaat in mijn omgeving over die wedstrijd'

22-04-2017 08:58
28

Als het aan Kelvin Leerdam ligt gaat Vitesse er vól in tegen Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers laat tegenover De Telegraaf weten dat er absoluut geen sprake is van motivatieproblemen in de selectie, met de KNVB Bekerfinale in zicht.

"In mijn omgeving gaat het meer over die wedstrijd, dan over de bekerfinale", aldus Leerdam, die jaren lang voor tegenstander Feyenoord speelde. De verdedigende middenvelder gunt Feyenoord hun eerste landstitel sinds 1999. "Maar ze moeten het wel op eigen kracht doen. We zijn topsporters, onze supporters komen voor een mooie middag."

Vitesse-trainer Henk Fraser gaf al het onzin te vinden dat mensen de inzet van zijn ploeg in twijfel trekken. "Bizar dat mensen dat soort dingen denken", aldus Fraser in dezelfde krant. De trainer ontkent zijn voorliefde voor Feyenoord niet. "Maar wij hebben ook onze eigen belangen. Het is te gek voor woorden dat Vitesse of, zoals vorige week, FC Utrecht nu opeens een voorkeur zou hebben wie er kampioen wordt. Geloof mij, er is geen speler die een wedstrijd laat lopen."

Vitesse – Feyenoord start zondag om 14.30 uur. Titelconcurrent Ajax gaat om 16.45 uur op bezoek bij nummer drie PSV.