Zwakke plek van Ajax-opponent Lyon blootgelegd: 'Kan Traoré niet volgen'

Zwakke plek van Ajax-opponent Lyon blootgelegd: 'Kan Traoré niet volgen'

30-04-2017 15:21
20

Parool-columnist Henk Spaan denkt dat Ajax komende week blij moet zijn met een gelijkspel tegen Olympique Lyon. Dat is volgens hem 'een maximaal haalbaar resultaat'. 

Spaan keek afgelopen week naar de clash tussen Lyon en AS Monaco. 'Zal ik beginnen met de zwakke punten bij Lyon? Dat is er eigenlijk maar één: de centrale verdediger Diakhaby (20 jaar, eigen kweek) werd kort en flitsend gepasseerd door Mbappé, die vervolgens de 2-0 maakte. Bij het eerste doelpunt van Falcao was hij ook negatief betrokken. Ik denk dat Diakhaby de handelingssnelheid mist om Traoré te volgen, als die ten minste een van zijn spaarzame, geïnspireerde dagen zou hebben', schrijft hij. 

Topscorer Alexandre Lacazette is geblesseerd en mist de heenwedstrijd van 3 mei in Amsterdam waarschijnlijk. 'Cornet, Ghezzal of misschien zelfs de kleine Fekir in de spits? Die Fekir is normaliter een van rechts komende linksbenige nummer tien en nauwelijks te stuiten. Geweldige voetballer. (...) Het middenveld is geblokt en creatief tegelijk. Tousart is een controlerende middenvelder en geweldige kopper.'

De conclusie van Spaan is duidelijk. 'Een maximaal haalbaar resultaat voor Ajax is 0-0 thuis en 1-1 uit.'