Tiener droomt van kans bij Ajax 1: 'Dan komt er een plekje vrij'

Tiener droomt van kans bij Ajax 1: 'Dan komt er een plekje vrij'

30-04-2017 15:35
5

Danilho Raimundo Doekhi (18) maakt in de zomer de overstap van Ajax onder 19 naar Jong Ajax. De verdediger wacht rustig op zijn kans bij het eerste elftal. Matthijs de Ligt heeft dit seizoen bewezen dat het snel kan gaan in Amsterdam, weet Doekhi. 

"Volgend seizoen maak ik de overstap naar Jong Ajax. Ik ben geduldig. Het kan snel gaan", vertelt de tiener aan Ajax Life. "Kijk naar De Ligt, maar ook naar Davinson Sánchez. Hij stond er gelijk in zijn eerste jaar. Of dit ook zijn laatste jaar is? Dat zou kunnen."

"Dat betekent dat er een plekje vrij komt in de basis, dat jongens dus langzaam opschuiven", vervolgt Doekhi, die een jaar geleden door Ajax werd overgenomen van Excelsior. "Zo werkt het in het voetbal. Maar ik houd me daar nu echt niet mee bezig. Ik wil kampioen worden met onder 19, werd hard, doe er sowieso alles aan om het maximale eruit te halen."

Buitenlandse media schreven deze week volop over de belangstelling voor Sánchez. FC Barcelona, Real Madrid én Paris Saint-Germain volgen de Colombiaan.