'Napoli trekt alle registers open: Mertens kan salaris bijna verviervoudigen'

'Napoli trekt alle registers open: Mertens kan salaris bijna verviervoudigen'

02-05-2017 21:58
9

SSC Napoli doet er alles aan om Dries Mertens ook volgend seizoen bij de club te houden. Voorzitter Aurelio De Laurentiis wil de Belg financieel belonen als hij zijn krabbel zet.

Volgens Radio CRC heeft Mertens een bijzonder lucratief aanbod op zak. Als de Rode Duivel bijtekent krijgt hij een premie van twee miljoen euro. Bovendien gaat zijn salaris flink de hoogte in. Hij kan met zijn nieuwe contract 4,5 miljoen euro verdienen. In Italië zijn de salarissen lager dan in pakweg Engeland, waardoor Mertens momenteel 'slechts' 1,2 miljoen euro verdient.

Mertens heeft nog een contract voor één jaar bij Napoli, waardoor hij in de zomer van 2018 transfervrij zou kunnen vertrekken. Dat willen de Italianen tegen elke prijs vermijden. Napoli zou zelfs bereid zijn een transferclausule in het contract van Mertens op te nemen. Over de hoogte van dat bedrag wordt in Italië druk gespeculeerd. Zo wordt gemeld dat het om 25 miljoen euro gaat, maar gezien de status van de kleine grote Belg, is dat aan de lage kant.