Brands: Als je mij weg wil hebben, moet je bij de raad van commissarissen zijn

Brands: "Als je mij weg wil hebben, moet je bij de raad van commissarissen zijn"

11-05-2017 16:38
34

Marcel Brands reageert donderdag fel op vragen over de toekomst van Phillip Cocu. De technisch manager van PSV ontkent dat hij te mild is voor de trainer.

PSV staat voor het einde van een teleurstellend seizoen, maar Cocu hoeft niet te vrezen voor zijn baan. Brands voelt echter dat de druk wordt opgevoerd door regionale media als het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant. Onterecht, oordeelt hij.

"Ik beoordeel Phillip niet op één seizoen, maar op de lange termijn. We zijn tweeënhalf jaar de beste ploeg van Nederland geweest", aldus Brands tegen Omroep Brabant. "Voor mij is de chemie tussen spelers en trainer het belangrijkste. Daar is totaal niks op aan te merken."

De suggestie van de verslaggever dat Cocu mild wordt beoordeeld door Brands, gaat er bij de technisch manager slecht in. "Ik weet dat ik bij het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant punten kan scoren als ik zeg: Brands eruit, Cocu eruit. Dat klinkt prettiger voor jullie. Als je mij weg wil hebben, moet je bij de raad van commissarissen zijn."