Brands heeft goed nieuws voor PSV-talenten: 'Zodat ze speelminuten kunnen maken'

Brands heeft goed nieuws voor PSV-talenten: 'Zodat ze speelminuten kunnen maken'

Gepubliceerd: maandag 15 mei 2017 om 16:34ma 15-05-2017 om 16:34

PSV wil na een teleurstellend seizoen meer kansen bieden aan de eigen jeugd. Dat kondigt Marcel Brands maandag aan. De A-selectie van de Eindhovenaren zal daardoor uit minder spelers gaan bestaan.

"Natuurlijk is het aan de coach om de keuzes te maken voor zijn elftal. Maar intern hebben we wel uitgesproken om de selectie iets kleiner te maken, zodat deze jongens meer kansen krijgen en ook speelminuten kunnen gaan maken", laat Brands weten aan PSV TV. De technisch manager doelt waarschijnlijk op spelers als Sam Lammers, Steven Bergwijn en Albert Gudmundsson.

Laatstgenoemde deelde afgelopen weekend een kleine sneer uit aan Phillip Cocu, die ook in de laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle weinig plek had voor eigen talent. "Het is hier geen speeltuin", liet de trainer aan duidelijkheid niets te wensen over.

Hoe de selectie van PSV er komend seizoen precies uit komt te zien, moet de komende weken duidelijk worden. De Eindhovenaren hebben een verloren jaar achter de rug. De landskampioen van 2015 en 2016 eindigde als derde in de Eredivisie en werd in de Champions League en KNVB Beker snel uitgeschakeld.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws