Sparta zwaait spits uit en hoopt op deal met andere spits: 'Bekijken de opties'

Sparta zwaait spits uit en hoopt op deal met andere spits: 'Bekijken de opties'

23-05-2017 20:24
8

Sparta hoopt ook komend seizoen te kunnen beschikken over Martin Pusic. De Oostenrijks-Kroatische spits van FC Midtjylland was na de wintertop op huurbasis actief op Het Kasteel.

Met twee goals in de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles had Pusic een groot aandeel in de ontsnapping van Sparta. De zaakwaarnemer van de 29-jarige Pusic gaf al aan dat meerdere clubs achter hem aanzitten. Trainer Alex Pastoor van de Rotterdammers is desondanks hoopvol. "Hij heeft het hier naar zijn zin en wij willen graag met hem verder", zegt hij tegen Voetbal International.

"De spitspositie invullen is een prioriteit bij ons", vervolgt Pastoor. "Met Pusic weten we wat we hebben. Hij heeft nog een half jaar bij zijn Deense club, we bekijken wat de opties zijn qua huren of overnemen." Wie de spitspositie in ieder geval niet gaat invallen is Roland Bergkamp. Het contract van de 26-jarige aanvaller wordt niet verlengd, bevestigt Sparta.

De Rotterdammers hopen dat routinier David Mendes da Silva nog wel een jaar blijft. Afgelopen week verlengden aanvoerder Michel Breuer en de van een knieblessure herstelde Daniel Breedijk al met een jaar.