Een nieuwe Ünal, die kennen we al. Dat zal je volgend seizoen wel zien

"Een nieuwe Ünal, die kennen we al. Dat zal je volgend seizoen wel zien"

31-05-2017 07:57
17

NAC Breda hoopt volgend seizoen in de Eredivisie te profiteren van een kwalitateitsinjectie van Manchester City. Technisch directeur Hans Smulders heeft goede hoop op de komst van een topschutter.

Een jaar nadat Manchester City-huurling Enes Ünal bij de club vertrok lijkt ook de volgende veelscorende spits Cyriel Dessers te vertrekken, met FC Utrecht als belangrijkste kandidaat. Smulders maakt zich geen zorgen over de invulling van de spitspositie na promotie naar de Eredivisie. "Een nieuwe Ünal, die kennen we al. Dat zal je volgend seizoen wel zien", laat de beleidsman weten in De Telegraaf.

De krant schrijft dat uit het beloftenteam van City de grote talenten Paolo Fernandes (18) en Lukas Nmecha (18) het in zich hebben om die nieuwe Ünal te worden. Volgens De Telegraaf zou NAC Breda ook de beschikking kunnen krijgen over andere toptalenten uit die ploeg, zoals oud-Feyenoorder Rodney Kongolo, oud-Ajacied Javairo Dilrosun en Brahim Diaz.

"Alle spelers daar zijn potentiële Eredivisie-spelers", zegt Smulders. "Wij krijgen nu een iets hogere categorie talent. Vorig jaar moest Enes Ünal na zijn jaar bij ons naar een hoger niveau. Manu Garcia is ook iemand die het volgende niveau nu aankan. Maar wij zijn nu zelf een Eredivisie-club", aldus de technisch directeur.