Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij ADO Den Haag

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij ADO Den Haag

31-05-2017 12:45
8

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopende verbintenis hebben. Vandaag de beurt aan de selectie van nummer elf ADO Den Haag. Hieronder vind je de transfervrije spelers van de Hofstedelingen.

Wilfried Kanon
Voor de Ivoriaans international was er dit seizoen interesse vanuit Frankrijk en Rusland, maar tot een transfer kwam het niet. Het lijkt er echter op dat ADO nu alsnog afscheid moet nemen van de transfervrije Kanon, wiens salaris zwaar op de Haagse begroting drukt.

Abel Tamata
Ali B bracht de Tamata deze winter onder in Den Haag, nadat FC Groningen niet met hem verder wilde. De zaakwaarnemer van de 26-jarige back mag binnenkort weer aan de slag. Na welgeteld nul speelminuten in Haagse dienst kan Tamata alweer zijn koffers pakken.

Donny Gorter
Gorter verbond zich afgelopen winter eveneens voor een half seizoen aan ADO. De linkspoot speelde geregeld en heeft een contractaanbieding ontvangen, waar hij vooralsnog niet op in is gegaan.

Dion Malone
Malone is al vijf seizoenen lang een gewaardeerde kracht in het groen-geel. ADO wil de 28-jarige verdediger graag behouden, maar tot een akkoord zijn beide partijen nog niet gekomen.

Tom Trybull
De Duitse controleur kwam in de zomer over van Greuther Fürth en was voor de winterstop een belangrijke schakel. Na het ontslag van trainer Zeljko Petrovic kwam Trybull echter steeds minder aan spelen toe. De toekomst van de 24-jarige middenvelder lijkt niet in Den Haag te liggen.

Kevin Jansen
Jansen werd dit seizoen niet voor het eerst geveld door een zware knieblessure. ADO toonde zijn meest menselijke kant door de onfortuinlijke middenvelder een nieuw contract voor te schotelen, dat vooralsnog echter niet ondertekend is.

Gervane Kastaneer
De twintigjarige aanvaller kende een prima start van het seizoen, maar liep in januari een oogblessure op, die hem een transfer naar FSV Mainz kostte. Nu Kastaneer hersteld is, is het nog maar de vraag wat ADO met hem van plan is.

Ruben Schaken
Schaken zien we in ieder geval niet meer terug achter de duinen. De zevenvoudig international streek twee seizoenen geleden neer in de Residentie. Op 35-jarige leeftijd wil hij nog één keer een buitenlands avontuur aangaan.