AZ neemt 'snelle, explosieve aanvaller' over van Vitesse: We zijn blij

AZ neemt 'snelle, explosieve aanvaller' over van Vitesse: "We zijn blij"

Gepubliceerd: dinsdag 6 juni 2017 om 14:05di 06-06-2017 om 14:05

AZ heeft zich versterkt met de Amerikaan Kai Koreniuk, zo meldt de club via de officiële kanalen. De negentienjarige spits komt over van Jong Vitesse en heeft in Alkmaar een tweejarig contract getekend, met een optie voor nog twee seizoenen. 

Koreniuk sluit in eerste instantie aan bij Jong AZ, dat volgend seizoen in de Jupiler League actief is. "Ik denk dat dit een goede stap en kans is voor mijn carrière", aldus de spits op website van AZ. "Ik kan mezelf bij AZ ontwikkelen door elke dag met betere spelers op het trainingsveld te staan."

"Ik heb snelheid en kan goed afwerken. Dat hoop ik volgend seizoen ook te laten zien in de Jupiler League. Ik wil bij Jong AZ zoveel mogelijk spelen en bewijzen dat ik het in me heb om mijn debuut te maken in het eerste elftal."

AZ-directeur Max Huiberts is verheugd met de nieuwe aanwinst. "Kai is een sterke, snelle en explosieve aanvaller die niet alleen als linksbuiten maar ook als spits kan spelen. We zijn blij dat we dit talent konden binnenhalen nu zijn contract bij Vitesse afliep."

Koreniuk speelde afgelopen seizoen negentien wedstrijden in de Tweede Divisie namens Jong Vitesse en was daarin goed voor tien treffers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws