Ajacied verlengt of vertrekt: 'Na mijn vakantie kan er van alles gebeuren'

Ajacied verlengt of vertrekt: 'Na mijn vakantie kan er van alles gebeuren'

07-06-2017 18:45
86

Joël Veltman heeft het vertrek van Peter Bosz naar Dortmund en de commotie die dat veroorzaakte bij Ajax van een afstandje bekeken. Hij zegt zich te willen focussen op Oranje, dat vrijdag tegen Luxemburg speelt.

Veltman heeft de afgelopen week geen contact gehad met Bosz, die dinsdag werd gepresenteerd door Dortmund. Hij hield er een moeizame relatie op na met de rest van de Ajax-staf. "Ik heb het van een afstandje bekeken. Goed, het is zo gegaan", zegt de verdediger van Ajax en het Nederlands elftal tegen FOX Sports.

"Ik vind het ook een beetje laat, want ik ben me nu op Luxemburg aan het focussen. Na de vakantie mag je me weer van alles vragen over Ajax", vervolgt Veltman, die na de oefenzege op Ivoorkust zelf leek te hinten naar interne ruzies in Amsterdam. "Ik ken de details niet, maar zo is het gelopen. Je kunt het niet meer terugdraaien."

Hoe zijn eigen toekomst eruit ziet houdt Veltman in het midden. Hij heeft een contractaanbieding van Ajax op zak. "Ik wil nog een wedstrijd vlammen, dan vakantie vieren en dan kan er van alles gebeuren. Maar dat is iets voor de toekomst. Ik ben er verder niet mee bezig."