'Ambities Anelka reiken veel verder': Nicolas heeft zijn diensten aangeboden

'Ambities Anelka reiken veel verder': "Nicolas heeft zijn diensten aangeboden"

20-06-2017 07:31
30

Roda JC hoopt dat Nicolas Anelka deuren kan openen bij buitenlandse clubs die hun talenten willen verhuren. De Franse oud-spits krijgt een prominente rol in het 'motorblok' dat het technisch beleid van de Limburgers gaat uitstippelen.

Dat meldt de Limburger dinsdag. Anelka kwam eind januari in navolging van investeerder Aleksei Korotaev naar Roda. Hij zou zich vooral bezighouden met de jeugdopleiding, maar zijn ambities reiken veel verder. De ex-international wil een rol spelen bij het technisch beleid van de club. Daarvoor worden de plannen nu uitgewerkt.

Anelka wil zijn netwerk gebruiken om toptalenten op huurbasis naar Kerkrade te halen. "Ik draai niet om de pot heen: Nicolas heeft zijn diensten aangeboden", reageert technisch directeur Harm van Veldhoven. "Het heeft nog geen officiële status, zijn rol is nog niet precies ingevuld. Anelka heeft een x-aantal relaties in het buitenland, daar kan Roda wellicht profijt van hebben."

Van Veldhoven staat voor de taak om een Eredivisie-waardige selectie te formeren met bescheiden middelen. Roda hoopt nog een aantal dure krachten te slijten. Aanvoerder Tom van Hyfte vertrok al naar Beerschot, terwijl de aan AEK Larnaca verhuurde Nestoras Mytides waarschijnlijk niet terugkeert. Daarnaast mogen Simeon Raykov en Stefan Savic weg.