'Gewilde aanvaller ziet overstap naar Arsenal zitten, Wenger kan doorslag geven'

'Gewilde aanvaller ziet overstap naar Arsenal zitten, Wenger kan doorslag geven'

23-06-2017 13:04
10

Kylian Mbappé ziet Arsenal als een van de mogelijkheden om zijn carrière voort te zetten. De aanwezigheid van de Franse manager Arsène Wenger, die de reputatie heeft veel jonge spelers een kans te geven, is een reden waarom Mbappé een overgang naar Londen wel ziet zitten.

Monaco wees onlangs een bod van Real Madrid, van 120 miljoen euro, op de Fransman af. Of Arsenal bereid is om een bedrag van meer dan 120 miljoen euro op tafel te leggen kan worden betwijfeld, zo meldt The Telegraph. Het aantrekken van Lyon-aanvaller Alexandre Lacazette en Thomas Lemar, de teamgenoot van Mbappé, lijkt realistischer.

Dergelijke transfers hebben een grote impact op het salarishuis van Arsenal. De Londenaren willen Alexis Sánchez en Mesut Özil immers ook al langer aan zich binden. Als beide spelers een nieuw contract tekenen verdienen ze bij Arsenal samen al zo'n zeventien miljoen per jaar, terwijl de Premier League-regels voorschrijven dat de salarispost van Arsenal per jaar met slechts acht miljoen mag stijgen, zo meldt The Daily Mail.

Mbappé brak dit seizoen definitief door bij AS Monaco en scoorde vijftien doelpunten in 29 competitieoptredens. Liverpool en Paris Saint-Germain zouden ook een bod op Mbappé hebben uitgebracht, waarbij de Fransen zelfs 135 miljoen op tafel willen leggen.