Update: 'Vitesse slaat slag en legt Chelsea-talent deze week definitief vast'

Update: 'Vitesse slaat slag en legt Chelsea-talent deze week definitief vast'

13-07-2017 14:31
11

Vitesse blijft zich versterken. De Gelderlander meldt woensdag dat Chelsea-talent Mukhtar Ali zich gaat melden voor een tweede periode in Arnhem.

Ali speelde in de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis bij Vitesse, dat hem nu op permanente basis wil overnemen. Volgens de Gelderlander tekent de negentienjarige middenvelder voor drie jaar in Arnhem. Hij brengt het aantal Vitesse-versterkingen deze zomer na Bryan Linssen, Thulani Serero, Remko Pasveer, Fankaty Dabo, Thomas Bruns, Tim Matavz en Charlie Colkett op acht.

Vitesse wil overigens nog niet bevestigen dat Ali in aantocht is. Hij zou technisch directeur Mohammed Allach hebben overtuigd, ondanks het feit dat trainer Henk Fraser slechts zes keer een beroep deed op de middenvelder. Met Dabo en Colkett pikte Vitesse onlangs al twee huurlingen op bij Chelsea. De club zou zich nu willen richten op NEC-talent Ferdi Kadioglu.

Update 13/7 14.31: Ook Voetbal International meldt dat Vitesse een deal hoopt te sluiten met Chelsea over de verkoop van Ali. De transfer moet komend weekend afgerond worden. Er ligt voor de Engelse-Somaliër een meerjarig contract klaar in Arnhem.