Groot contractnieuws bij Chelsea: Conte zet krabbel en wordt bestbetaalde manager

Groot contractnieuws bij Chelsea: Conte zet krabbel en wordt bestbetaalde manager

18-07-2017 22:34
7

Groot contractnieuws uit Londen: Chelsea-manager Antonio Conte heeft voor twee jaar bijgetekend. De Italiaan ligt nog steeds tot 2019 vast, maar nu onder verbeterde voorwaarden. 

"Ik ben heel erg blij met dit nieuwe contract. We hebben afgelopen seizoen ontzettend hard gewerkt om successen te boeken. Het is fantastisch wat we hebben bereikt, daar ben ik trots op. In de komende jaren moeten we nóg harder gaan werken om aan de top te blijven."

Conte (47) werd in de zomer van 2016 aangesteld door The Blues. In zijn debuutjaar in Londen werd hij met de club kampioen van Engeland. De FA Cup-finale tegen Arsenal ging verloren. Met name in Italië werd er een tijdje gesuggereerd dat het niet botert tussen de leiding van Chelsea en Conte. De trainer zou overwogen hebben om terug te keren naar de Serie A, waar hij eerder aan het roer stond bij onder meer Juventus. 

The Telegraph meldt dat Conte de bestbetaalde manager in de historie van Chelsea wordt. De oefenmeester gaat per jaar zo'n 11 miljoen euro opstrijken.