Richarlison-kamp openbaart transfersom: Ajax kon er niet aan tippen

Richarlison-kamp openbaart transfersom: "Ajax kon er niet aan tippen"

02-08-2017 19:58
44

Ajax heeft naast Richarlison gegrepen, omdat directeur spelersbeleid Marc Overmars niet genoeg geld bood. Dat claimt zaakwaarnemer Renato Velasco. Richarlison werd deze week vastgelegd door Watford.

De Premier League-club kwam maandagavond verrassend als winnaar uit de onderhandelingen met Fluminense. Richarlison (19) bereikte twee weken geleden nog een persoonlijk akkoord met Ajax, maar de Amsterdammers visten uiteindelijk achter het net. Overmars weet dat aan de 'per dag veranderde spelregels' in Brazilië.

Wedden

Meer odds

Velasco, die zich presenteert als zaakwaarnemer van Richarlison, stelt dat Ajax simpelweg te weinig bood. "Het bod van Watford kwam woensdag binnen en alles was binnen een paar dagen afgerond. Het was de meest aantrekkelijke aanbieding. Ajax kon er niet aan tippen", zegt hij tegen Globo Esporte. "Een ander pluspunt van Watford is dat ze een Portugese manager hebben (Marco Silva, red.)."

De exacte transfersom van Richarlison is 12,5 miljoen euro. Ajax bood 10,5 miljoen plus 1,5 miljoen aan bonussen. Fluminense bedong bij Watford een doorverkooppercentage van 10%. Velasco: "Dat was cruciaal. In de aanbieding van Ajax zat die optie niet. Het is een mooie deal. Richarlison gaat in de Premier League spelen en is over een paar jaar veel meer geld waard."