Kamp-Costa dient verzoek in bij Chelsea: 'Willen we ze aansprakelijk voor stellen'

Kamp-Costa dient verzoek in bij Chelsea: 'Willen we ze aansprakelijk voor stellen'

03-08-2017 16:15
17

Het kamp van Diego Costa gaat Chelsea verzoeken om de spits naar Atlético Madrid te laten vertrekken. Advocaat Ricardo Cardoso wil de Engelse landskampioen tevens aansprakelijk stellen voor de actie van manager Antonio Conte, die de spits per sms meedeelde dat hij dit seizoen geen gebruik van hem gaat maken.

"Dat gedrag maakt het voor Costa onmogelijk om nog voor Chelsea te spelen als Conte daar aan het roer staat", zegt Cardoso tegen EFE, geciteerd door de Spaanse krant AS. "We gaan alle mogelijke manieren bekijken om Chelsea daar aansprakelijk voor te stellen, zodat Costa kan vertrekken. We gaan een officieel transferverzoek indienen. Geen enkele trainer zet een spits die zo belangrijk is geweest voor de club per sms aan de kant."

Costa lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een transfer naar Atlético, maar de Spanjaarden mogen tot januari geen spelers aantrekken. Een mogelijke optie is dat hij ergens een halfjaar op huurbasis aan de slag gaat en daarna overstapt naar Spanje. AC Milan wordt genoemd als mogelijke bestemming.