Laten we niet denken dat wij opeens een betere ploeg hebben dan Ajax of PSV

"Laten we niet denken dat wij opeens een betere ploeg hebben dan Ajax of PSV"

21-08-2017 09:39
27

Feyenoord-verdediger Eric Botteghin vindt dat hij in de wedstrijd tegen Excelsior een penalty had moeten krijgen. Botteghin werd in de tweede helft binnen de lijnen van het strafschopgebied onderuit getrokken door tegenstander Jurgen Mattheij.

"Wat Mattheij bij mij deed, was veel erger dan wat Wilfried Kanon deed bij Ron Vlaar", aldus de 29-jarige Braziliaan, die zich zorgen maakt om deze trend, in gesprek met De Telegraaf. "De meeste spelers verdedigen niet meer op de bal, gaan bij voorbaat het gevecht aan met de man." Botteghin pleit er dan ook voor dat arbiters strenger optreden in dit soort situaties. "Scheidsrechters moeten niet de helft van de overtredingen onbestraft laten en de andere helft niet. Ze moeten gewoon voor alles fluiten wat niet geoorloofd is in het strafschopgebied. Dit soort situaties zijn er veel te vaak."

Feyenoord won uiteindelijk moeizaam met 0-1 bij de buurman en was daar na afloop opgelucht over. "Vorig seizoen hebben we te veel punten verspeeld op kunstgras. Dat moet dit jaar echt beter", aldus aanvoerder Karim El Ahmadi. "Daarom is dit een belangrijke zege. En we moeten wel, want laten we niet denken dat wij opeens een betere ploeg hebben dan Ajax of PSV."