Dolberg én Ajax-collega: 10 genoemde Dembélé-opvolgers bij Dortmund

Dolberg én Ajax-collega: 10 genoemde Dembélé-opvolgers bij Dortmund

26-08-2017 16:10
22

Ousmane Dembélé is vertrokken naar FC Barcelona en de kas van Borussia Dortmund is gespekt. Maar wie moet de jonge aanvaller opvolgen in de ploeg van coach Peter Bosz? VoetbalPrimeur zet de in Duitsland genoemde kandidaten op een rij.

Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke zei het direct al na de miljoenendeal: een nieuwe Dembélé komt er niet. "We kunnen niet een één-op-één-vervanger van Dembélé aantrekken." Maar Dortmund heeft wel een enorme pot geld (105 miljoen euro van Barcelona met 43 miljoen euro aan bonussen, waarvan 32 vrijwel gegarandeerd) om op zoek te gaan naar nieuwe spelers met veel doorverkoopwaarde. In die zin dus wél een nieuwe Dembélé. Deze tien namen worden nu in Duitsland genoemd.

Kasper Dolberg (Ajax)
Volgens BILD heeft sportief directeur Michael Zorc zijn voelsprieten al naar Dolberg uitgestoken. Het zou een dure (meer dan 50 miljoen) maar logische zet zijn van Dortmund. Dolberg kent Bosz, is pas negentien jaar en heeft een enorme toekomst voor zich liggen. Een zelfde investering zoals het met Dembélé een jaar geleden ook deed.

Malcolm (Bordeaux)
Twee dagen geleden werd Malcom aangemerkt als topkandidaat om Dembélé op te volgen bij Dortmund. De twintigjarige aanvaller is een sensatie in de Ligue 1 bij Bordeaux. Ook hij zal geen koopje zijn, zeker daar elke club nu weet wat Dortmund heeft gevangen voor Dembélé.

Hakim Ziyech (Ajax)
Geen klassieke rechtsbuiten, maar wel een spelverdeler die vanaf de rechterkant kan komen. Ziyech wordt in het geruchtencircuit al langer gelinkt aan een transfer naar Borussia Dortmund, dat nu de financiële capaciteiten heeft om hem bij Ajax weg te kopen.

Maxwel Cornet (Olympique Lyon)
Een andere topkandidaat is Cornet, die onder contract staat bij Lyon. De Ivoriaan is een rechtsbuiten van slechts twintig jaar en kan dus ook nog door Dortmund en Bosz gekneed worden op weg naar misschien ook wel een toptransfer.

Julian Draxler (Paris Saint-Germain)
Een transfer van Draxler naar Dortmund lijkt onwaarschijnlijk vanwege het feit dat er grotere clubs die achter hem aanzitten, maar toch wordt de naam van de Paris Saint-Germain-speler vaak in verband gebracht met de Dembélé-opvolging. Draxler zal ook heel duur zijn, maar wel een directe versterking voor Dortmund.

Inaki Williams (Athletic Bilbao)
Samen met Liverpool werd Dortmund al een keer gelinkt aan Williams. Of de club echt voor de Bask gaat hangt af van wat voor een type speler het zoekt. Gaat het meer voor een typische rechtsbuiten, of een meer naar binnen getrokken aanvaller? Williams, 23 jaar en al drie jaar in de hoofdmacht van Bilbao, is vooral dat laatste.

Samu Castillejo (Villarreal)
22 jaar en al ruim twee seizoenen een vaste kracht bij Villarreal. Castillejo is een linkspoot die als rechtsbuiten bij de Spaanse club speelt en zou als alternatief van Malcolm op het lijstje van Dortmund staan.

Luan (Gremio)
Een makkelijk scorende flankaanvaller die op zijn 24ste nog altijd in Brazilië speelt. Luan aast al langer op een transfer naar Europa en Dortmund kan de eerste bestemming zijn van de gewilde speler van Gremio.

Demarai Gray (Leicester City)
Uitblinker in de jeugdploeg van Engeland, maar niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Leicester City. Gray heeft de potentie om een uitstekende vleugelflitser te worden en kan die potentie mogelijk in Dortmund vervullen.

Gelson Martins (Sporting Portugal)
Misschien wel de duurste optie voor Dortmund. Om Martins bij Sporting weg te kapen moet de club zestig miljoen euro op tafel leggen. Maar dan heb je ook wat: 22 jaar, vorig seizoen een vaste waarde bij Sporting en al begeerd door de grootmachten.

Intern
Binnen de club heeft Dortmund ook genoeg mogelijke Dembélé-opvolgers. Christian Pulisic (18) is een van de grootste talenten in de ploeg van Dortmund en scoorde vorige week als basisspeler tegen Wolfsburg. De van Freiburg overgekomen Maximilian Philipp (23) heeft het ook in zich om een basisspeler bij Dortmund te worden en de minder bekende Jacob Bruun Larsen (18) kan dit seizoen zomaar eens zijn grote doorbraak beleven.