'Mijn oma was in tranen toen ik vertelde dat ik naar ADO Den Haag ging, mooi'

'Mijn oma was in tranen toen ik vertelde dat ik naar ADO Den Haag ging, mooi'

30-08-2017 16:06
22

Erik Falkenburg heeft zijn oma heel blij gemaakt met zijn overstap naar ADO Den Haag. De 29-jarige aanvaller ondertekende woensdag een tweejarig contract.

Als geboren Leidenaar keert Falkenburg terug in zijn geboortestreek. "Het is eigenlijk gek dat ik hier nog nooit heb gespeeld, ADO is toch de profclub die het dichtst bij die stad ligt. Maar het gaat er nu toch van komen, en daar ben ik heel erg blij mee", vertelt hij aan Voetbal International.

Als bonus heeft Falkenburg ook zijn grootmoeder gelukkig gemaakt. 'Ik belde haar gisteren, toen het rond was. Ze woont hier in Den Haag, op vijftien minuten van het stadion, richting Scheveningen. Ze was in tranen toen ik vertelde dat ik naar ADO ging, helemaal door het dolle heen. Mooi."

Zijn transfer naar ADO kwam bliksemsnel rond, zegt hij. Maandag was hij nog bij SSV Jahn Regensburg. "Ik kreeg in Duitsland een rondleiding door het stadion, toen zaakwaarnemer Arnold Oosterveer me meldde dat ADO een aanbieding had gedaan. Het is bizar snel gegaan toen, want dinsdag waren we er al uit en nu is het rond."