Maaskant over Tai Chi: 'Ik had geen burn-out, maar moest mijn gedrag veranderen'

Maaskant over Tai Chi: 'Ik had geen burn-out, maar moest mijn gedrag veranderen'

08-09-2017 18:51
15

Robert Maaskant is weer aan de beterende hand dankzij gezondheidscentrum Top Life uit het Brabantse Biezenmortel. De ex-trainer van onder meer NAC, Willem II en Go Ahead Eagles, die onlangs aankondigde zich terug te trekken uit de voetbalwereld, kampte enige tijd met een hevige vorm van stress.

"Nee, ik had geen burn-out", vertelt Maaskant aan Omroep Brabant. "Wat Top Life doet, is juist zaken oplossen voordat je een burn-out krijgt. Dankzij trainingen ben ik weer terug bij het positieve (…) Ik moest een gedragsverandering ondergaan. Van nature ben ik een positief mens, maar ik merkte dat ik heel negatief was geworden."

Mede door de inspanningen van Maaskant heeft het bedrijf een filiaal in Breda kunnen openen. "Ik was zo onder de indruk van Top Life dat ik ze naar Breda heb gehaald, want hier hebben vele mensen vandaag de dag behoefte aan. En het is helemaal niet zweverig. Het gaat om het verbeteren van je mindset door voeding en levensstijl." Dit bestaat uit zowel een fysiek al een mentaal gedeelte. "Fysiek kan dat door de Chinese vechtkunsten Tai Chi of Kung Fu te beoefenen. Mentaal volg je een speciaal programma."