Update: PSV gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel en kan naar Zeist

Update: PSV gaat niet akkoord met schikkingsvoorstel en kan naar Zeist

11-09-2017 15:27
158

Als het aan de aanklager betaald voetbal van de KNVB ligt, mist Hirving Lozano de topper tussen PSV en Feyenoord. De Mexicaanse aanvaller heeft een schikkingsvoorstel gekregen van drie wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk, wegens 'ernstig gemeen spel'.

Lozano werd zondag in het duel met sc Heerenveen (2-0) al voor rust van het veld gestuurd. De topscorer van de Eindhovenaren ging hard door op back Denzel Dumfries van de Friezen, al leek hij ook enigszins weg te glijden. Stijn Schaars, die een verleden heeft in Eindhoven, nam het voor hem op en noemde de rode kaart onterecht.

De aanklager heeft Lozano desondanks een voorstel gedaan van drie duels. Als PSV en de linksbuiten niet akkoord gaan, dan wordt de zaak donderdagavond behandeld door de tuchtcommissie in Zeist. Daarna kan nog de stap naar de commissie van beroep worden gezet. In geval van veroordeling door de tuchtcommissie mist hij hoe dan ook de topper tegen Feyenoord.

Naast Feyenoord wacht PSV de komende weken confrontaties met de amateurs van SDC Putten in de beker en FC Utrecht in de competitie. Lozano is uitstekend aan het seizoen begonnen. Hij scoorde al drie keer.

Update 15.27 uur: PSV heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Hirving Lozano naast zich neergelegd. Daardoor buigt de tuchtcommissie zich donderdag over de zaak.