Van Bronckhorst bevestigt afwezigheid van duo: Een gemis voor mij en de club

Van Bronckhorst bevestigt afwezigheid van duo: "Een gemis voor mij en de club"

Gepubliceerd: dinsdag 12 september 2017 om 18:19di 12-09-2017 om 18:19

Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord kansen heeft om van Manchester City te winnen. De oefenmeester heeft de wedstrijd tegen de Premier League-grootmacht al een aantal keren in zijn hoofd afgespeeld.

"Ik kijk wat ons te wachten staat en waar er iets te halen valt. Wij moeten het compact houden en de momenten in de omschakeling kiezen", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie, geciteerd door RTV RijnmondGio bevestigt dat Ridgeciano Haps niet kan spelen. Ook Nicolai Jörgensen ontbreekt. "Het is een grote streep door de rekening dat we Jörgensen moeten missen. Een gemis voor mij en de club. Het ontbreken van Haps en Jörgensen zorgt er niet voor dat ik anders ga spelen. Dat bepaalt de tactiek en niet de poppetjes."

Van Bronckhorst is gecharmeerd van City-manager Pep Guardiola. Hij kijkt tegen hem op. "Hij is een geweldige coach en manager. Hij is een inspiratie voor mij. Guardiola beheerst de kunst om zijn ploeg in een wedstrijd te laten schakelen van systeem. Dat maakt zijn teams lastig te bestrijden."

Van Bronckhorst is niet van plan om van tactiek te veranderen nu Haps en Jörgensen geblesseerd zijn. Hij denkt dat hij City ook zonder het duo pijn kan doen. "Er zijn heel veel mogelijkheden om dat te doen. Vijf verdedigers, twee aanvallers, middenvelder erbij. Hoe precies, zien jullie morgen (woensdag, red.)."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws