Koeman met de handen in het haar: 'Ik vraag mij af wat ik verkeerd doe'

Koeman met de handen in het haar: 'Ik vraag mij af wat ik verkeerd doe'

14-09-2017 21:35
24

Ronald Koeman lijkt in een vormdip te verkeren met Everton. De Nederlandse manager liep voor de tweede keer op rij tegen een 3-0 nederlaag aan met The Toffees. Hij vraagt zich af wat hij verkeerd doet.

Everton ging donderdag met 3-0 onderuit tegen Atalanta Bergamo, nadat afgelopen weekend in de Premier League al met 0-3 werd verloren van Tottenham Hotspur. "Er ging veel mis", zegt Koeman tegen BT Sport over de nederlaag in Italië. "Behalve de eerste tien minuten misschien, waar we iets meer de bal hadden en iets meer op ons gemak waren."

Daarna kwam Everton echter niet meer in het stuk voor, zag Koeman. Atalanta haalde voor rust drie keer de trekker over. "Het balbezit was slecht, maar het meest pijnlijke in de eerste helft was dat zij meer agressie toonden, meer passie. Dat is heel pijnlijk, want daar begint het mee en pas daarna heb je kwaliteit aan de bal nodig."

Koeman krabt zich achter de oren na weer een ruime nederlaag. "Ik vraag mij af wat ik verkeerd doe, want dit is niet hoe ik mijn team graag zie. We kunnen slecht spelen, kansen missen, maar de toewijding en passie die zij (Atalanta, red.) in de eerste helft toonden was veel groter dan bij ons."