'Kijk naar Willems, toch ongelooflijk dat we dat nog steeds niet doorhebben?'

'Kijk naar Willems, toch ongelooflijk dat we dat nog steeds niet doorhebben?'

07-10-2017 08:25
44

Huub Stevens vindt het niet gek dat het niveau van het Nederlandse voetbal en Oranje steeds minder wordt. De oud-trainer heeft een duidelijke mening over de teloorgang van het Nederlandse voetbal.

"In Nederland wordt over de gehele linie te weinig en te licht getraind", zegt Stevens in gesprek met de NOS. "Lees al die interviews met Eredivisie-spelers die naar het buitenland zijn vertrokken maar eens na. Elke keer hebben ze het over de toegenomen trainingsintensiteit. Dat was in mijn tijd al zo en nu nog, kijk naar Jetro Willems bij Eintracht Frankfurt. Het is toch ongelooflijk dat we dat nog steeds niet doorhebben? We hebben toch een achterstand in te halen? Nou, dan moet je ook keihard werken."

Stevens werkte lang in Duitsland en wist niet wat hij daar meemaakte. "Jongens van 12, 13, 14 jaar die na een toernooi een bosloop gingen doen. Ik wist niet wat ik zag. In Nederland vraagt iedereen meteen 'waarom'? In Duitsland vragen ze dat pas achteraf. Wij zijn hier al blij met een intervaltraining, want dan is er de mogelijkheid om eventjes te herstellen. Er moet iets veranderen", aldus de oud-trainer. "Mentaliteit begint al bij de geboorte. In de wereld waarin we nu leven wordt de jeugd gepamperd en krijgt bijna iedereen z'n zin. Ik denk dat een kind meer leert als hij of zij eens wat weerstand krijgt. Ook op het voetbalveld."