'Het missen van het WK is een zegen voor Nederland en voor de economie'

'Het missen van het WK is een zegen voor Nederland en voor de economie'

10-10-2017 15:14
27

Een opvallend standpunt van Volkskrant-journalist Peter de Waard. Hij stelt dinsdag dat het missen van het WK 2018 een 'zegen' is voor Nederland en de economie van het land. 

'De supermarkten beweerden tijdens het WK in Brazilië voor 60 miljoen extra aan oranje vla en tompoezen te hebben verkocht. Maar een deel van die opbrengsten ging verloren aan de kosten van Roy Donders-trainingspakken, wuppies, welpies en andere prullaria', schrijft De Waard. 

'Daarnaast worden andere artikelen minder verkocht. ING stelde al eens vast dat oranjegekte niet leidt tot hogere uitgaven maar alleen tot verschuiving van uitgaven. Wat de kroegen meer omzetten omdat Oranje-fans zich daar komen bezatten, gaat ten koste van bioscopen en restaurants', vervolgt hij. 

'Er hoeft geen ME mee naar Rusland. Er is geen productiviteitsverlies door katers en voetbalgeklets onder werktijd. Niemand vertrekt eerder van zijn werk uit angst de aftrap te missen. Er zijn dus ook geen extra files. (...) Het missen van het WK is niet alleen een zegen voor de economie. Het is een zegen voor het land.'