Alcacér pakt de hoofdrol en bezorgt Barcelona zege bij mijlpaal Messi

Alcacér pakt de hoofdrol en bezorgt Barcelona zege bij mijlpaal Messi

04-11-2017 22:34
15

De Spaanse kraker tussen FC Barcelona en Sevilla is zaterdagavond in een 2-1 zege voor de thuisploeg geëindigd. Grote man aan Catalaanse zijde was Paco Alcácer met twee treffers. Lionel Messi speelde zijn 600e officiële duels namens Barça. 

Voor aanvang van de topwedstrijd in Camp Nou wist Barcelona dat op de hielen werd gezeten door Valencia. De verrassende nummer twee van de Primera Division won eerder op de dag met 3-0 van Leganés en naderde koploper Barça daardoor tot op een punt. 

Tegen Sevilla groeide Alcacér uit tot grote man. Voor de pauze profiteerde hij van een gigantische blunder in de achterhoede van Sevilla. Linksback Sergio Escudero liet een bal van zijn voet glippen en gaf de Spaanse spits daarmee de kans om van dichtbij binnen te schuiven. 

Na een uur voetbal kwam Sevilla op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Guido Pizarro mooi raak. Doelman Marc-André ter Stegen was kansloos. De zege ging uiteindelijk tóch naar de thuisploeg. Een voorzet vanaf rechts van Ivan Rakitic werd bij de eerste paal binnengetikt door Alcacér.

Door de krappe overwinning staat de ploeg van trainer Ernesto Valverde nu op 31 punten uit 11 duels. Valencia volgt met 27 punten. Nummer drie Atlético heeft 23 punten, Real Madrid staat op 20 punten. De Koninklijke speelt zondagavond thuis tegen Las Palmas.