Advocaat over opvolging: Zet die twee bij elkaar en je bent in feite klaar

Advocaat over opvolging: "Zet die twee bij elkaar en je bent in feite klaar"

13-11-2017 07:09
8

De oefeninterland tegen Roemenië van dinsdagavond is hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van Dick Advocaat als bondscoach. De zeventigjarige Hagenaar twijfelt echter nog over het voortzetten van zijn trainerscarrière, laat hij weten in een interview met het Algemeen Dagblad.

"Ik heb inderdaad al zo vaak gerept over mijn allerlaatste klus, mijn wegen zijn ondoorgrondelijk", laat De Kleine Generaal weten. "Er is een moment dat het stopt, dat is duidelijk. Maar er zal weer worden gebeld, dat is altijd gebeurd. Ach, voetbal heeft mij alles gebracht. Misschien komt er nog iets leuks voorbij, ik sluit het niet uit. Anders is het mooi geweest."

Advocaat breekt bovendien een lans voor Ruud Gullit. De assistent-bondscoach liet onlangs weten bij de KNVB te vertrekken als Advocaat ook weggaat, maar volgens de Hagenaar zou dat onverstandig zijn. "Als ik de KNVB was, zou ik hem altijd bij Oranje houden. Hij is een geweldig uithangbord, alle deuren gaan open voor Ruud. Geldt ook voor Ronald Koeman trouwens. Zet die twee bij elkaar en je bent in feite klaar.''

Desondanks biedt dit volgens Advocaat geen harde garanties dat Oranje weer op regelmatige basis een eindtoernooi haalt. "Dat hoop ik, maar we moeten ook realistischer worden in dit land. We hebben niet meer het niveau van weleer zoals in 1974, 1988, 1998 en 2010. Dat is niet erg, we komen er heus wel weer aan. Gullit zei het laatst juist: IJsland heeft individueel ook geen geweldenaren, maar als team is het geweldig. Zo moet Oranje er ook in staan de komende periode."

No Poll