Rotterdamse back hoopt stiekem op WK: 'Hopelijk raken ze overtuigd'

Rotterdamse back hoopt stiekem op WK: 'Hopelijk raken ze overtuigd'

14-11-2017 09:44
14

Khalid Karami, rechtsback van Excelsior, heeft stiekem de hoop dat hij in beeld is om volgend jaar met de nationale ploeg van Marokko naar het WK in Rusland te gaan. 

"Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet stiekem hoop op een kans ooit. Het loopt lekker bij Excelsior. Hopelijk raken de juiste mensen bij de Marokkaanse bond ervan overtuigd wat ik kan", zegt de vleugelverdediger dinsdag in de Volkskrant. 

"Maar ik weet ook dat Marokko in de kwalificatiereeks nul goals tegen heeft gekregen", voegt de 27-jarige back daar onmiddellijk aan toe. Zijn Excelsior-collega Hicham Faik is realistisch. Hij denkt niet dat Marokko-trainer Hervé Renard zijn naam op een lijstje heeft staan.

"Ik speel misschien iets verdedigender dan veel Marokkaanse middenvelders, maar het is op dit moment niet realistisch. Ik ga ervan uit dat ik ze vanuit mijn luie stoel ga aanmoedigen komende zomer."

Marokko plaatste zich afgelopen weekend voor het eerst sinds 1998 weer eens voor een WK. Een 2-0 overwinning in en op Ivoorkust bleek voldoende.