Vitesse-schlemiel biedt excuses aan bij teamgenoten: Dan gebeurt dat ook niet

Vitesse-schlemiel biedt excuses aan bij teamgenoten: "Dan gebeurt dat ook niet"

19-11-2017 19:34
23

Waarschijnlijk nu al de meest bizarre goal van het Eredivisie-seizoen: het eigen doelpunt dat Vitesse-verdediger Fankaty Dabo zondag maakte tijdens het uitduel met FC Groningen. Van tientallen meters afstand schoot Dabo over doelman Jeroen Houwen binnen. De back bood na afloop zijn excuses aan bij zijn ploeggenoten. 

"We zaten goed in de wedstrijd, maar door mijn fout kwamen ze weer in levenn. Als ik die fout niet maak, dan gebeurt dat ook niet. Ik heb mijn excuses aangeboden aan mijn medespelers en als zij besluiten om mij nu hiermee te pesten, dan is dat maar zo", aldus de Chelsea-huurling voor de camera van FOX Sports. "Ik neem het als een man, maar dit is voetbal en hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd weer drie punten pakken."

Over enkele dagen moeten Vitesse en Dabo weer aan de bak. In Rome staat de Europa League-clash met SS Lazio op het programma. "Donderdag hebben we weer een grote wedstrijd en hopelijk is dit dan uit mijn hoofd. Nee, niet hopelijk, het zál dan uit mijn hoofd zijn."

Lees ook: Hoogst opmerkelijke uitleg van Vitesse-goalie na eigen goal: 'Ik wilde geen rood'