Dijkhuizen houdt het slechts zeven maanden vol bij Cambuur: per direct ontslag

Dijkhuizen houdt het slechts zeven maanden vol bij Cambuur: per direct ontslag

28-11-2017 09:27
62

SC Cambuur heeft Marinus Dijkhuizen per direct op straat gezet. De trainer van de Jupiler League-formatie is ontslagen vanwege een zeer matige start van de competitie. Cambuur staat na vijftien speelrondes op een teleurstellende zeventiende plaats. Maandagavond werd er met 2-1 verloren van FC Eindhoven. Dat was blijkbaar de druppel. 

Dijkhuizen werd in mei aangesteld in Leeuwarden. Een jaar geleden werd hij ook al eens ontslagen, toen door NAC Breda. Op de website schrijft Cambuur dinsdagochtend in een kort bericht dat Dijkhuizen moet vertrekken vanwege 'de tegenvallende resultaten van de club onder zijn leiding'. Assistent-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin nemen voorlopig de honneurs waar.

Dijkhuizen deed het in het seizoen 2014/15 uitstekend met Excelsior en verdiende zo een overstap naar de  ambitieuze Championship-club Brentford. Na negen speelrondes volgde er echter al ontslag. In oktober 2015 stelde NAC hem aan als opvolger van Dijkhuizen. Ruim een jaar later, in december 2016, kreeg de oud-spits zijn congé.